Apriqot

Bad- och strandmodet 2015

Det är alltid lika intressant att försöka sia om kommande trender. Bad- och strandmodet inför 2015 är i skrivande stund fortfarande mest bestående av lösryckta rykten. Men låt oss ändå göra ett försök att blicka ner i kristallkulan inför den kommande badsäsongen.

Strandhäng

Ofta handlar skiftningarna från säsong till säsong mest om färg och hur redan etablerade plagg är skurna. Med etablerade plagg menar vi till exempel bikinin eller surfshortsen, två storsäljare hos respektive kön.

2015 enligt oss

Kommande badsäsong infattar såklart förutom just badkläder också resten av din strandoutfit. Här ser vi i ärlighetens namn inga drastiska ändringar från föregående säsong, men det kan ändå vara bra att fräscha upp minnet en smula.

Damer

Tänk lätt och luftigt. Snygga jeansshorts matchade med en tunn kaftan, tunika eller liknande är det strandmode du är ute efter. En snygg bred solhatt kan fungera som skydd för strålarna och hettan, men inte någonting vi rekommenderar för alla. Solglasögon av den lite större sorten gör sig snyggt med det mesta, gärna av samma varianter många killar väljer att bära. Många solglasögons-modeller ses numera som unisex. Det ser man inte minst på butiker som H&M.

När det väl är dags för att svalka av sig och ta årets första dopp är det precis som föregående år bikinin som står högst i kurs. Bikinis finns att hitta i alla möjliga färger och former och när vi kommer allt närmare sommaren blir det allt tydligare vilka mönster och färger som gäller i år.

Herrar

För herrar är fortfarande en luftig t-shirt eller ett linne helt rätt. Matcha detta tillsammans med ett par snygga solbrillor, gärna av Wayfarer-modellen (en modell som från början skapades av märket Ray-Ban, men som på senare år tillverkas av en rad olika märken), ett par surfshorts och ett par schyssta sandaler. Gillar man att gå än längre kan accessoarer i form av halsband och armband av den mera subtila varianten fungera. Några exempel kan vara en tunn och diskret guldkedja eller ett armband gjort av snäckskal.

Det är troligtvis på grund av enkelheten i det faktum att badshortsen både fungerar som ett stilplagg i sig, men också tillåter användaren att enkelt ta ett dopp, som gjort dom marknadsledande för killar.