Apriqot

Barbour

Klädmärket Barbour grundades år 1894 av John Barbour i England. Märket producerade från början vattentäta ytterplagg för att skydda den växande gruppen av fiskare, sjömän och hamnarbetare när de arbetade. Sedan dess har märket fortsatt att utveckla ytterkläder i en brittisk landsbygdsstil. Den klassiska oljerocken tål hårt väder och är skapad i en tidlös stil. Den togs fram för över hundra år sedan och är fortfarande omåttligt populär bland både unga och gamla. 

Tidlös designGrundaren till klädmärket, John Barbour, föddes 1849 och växte upp på en gård i Skottland. Tjugo år gammal lämnade han sitt hemland för England för att prova sin lycka. 1870 började han sälja sina första kläder men det tog 24 år innan han startade upp sitt varumärke. Han gifte sig med sin barndomskärlek och de fick tillsammans 11 barn. Frun gav honom självförtroendet att starta märket Barbour & Sons 1894.

Idag är Barbour ett väletablerat märke världen över och känt för sin goda kvalité. Än idag sys ytterkläderna för hand och tillverkas för alla sorters väder. Idag säljer de inte bara ytterkläder även om det är det som de är mest kända för. Du kan även hitta t-shirts, tröjor, skjortor, klänningar, skor och andra tillbehör från Barbour. Klädmärket har också utvecklat kvalitetskläder för barn.

Barbour står för kläder som håller säsong efter säsong utan att gå ur tiden.